Роль соціального працівника у підтримці умов життєдіяльності сім’ї, яка потрапила в складні життєві обставини

  • Галина Петрівна Савон Ніжинський державний університет ім. Миколи Гоголя

Анотація

Автор статті робить спробу у висвітленні ролі соціального працівника у життєдіяльності сім’ї, яка потрапила в складні життєві обставини. Крім того, розкриває сутність сім’ї‚ яка потрапила в складні життєві обставини. Також, висвітлює основні етапи здійснення соціально-педагогічної роботи з сім’єю, яка опинилася в складних життєвих обставинах. У статті розкриває поняття соціального супроводу, як оптимального способу для здійснення соціальної підтримки соціально незахищених категорій сімей. Автором доводиться, що вдосконалення практики соціально-педагогічної роботи з сім’єю‚ яка потрапила в складні життєві обставини, неможливо без обґрунтування та реалізації видів, форм, методів соціально-педагогічної діяльності в цьому напрямку

Посилання

Закон України «Про соціальні послуги» від 19.06.2003 № 966-IV

Белинская А.Б. Основы социальной работы: учеб. пос. – М., 2001. – 228с.

Димитрова Л. М. Соціальна робота: логіка розвитку / Л. .М. Дмитрова // Соціальна робота в Україні: теорія і практика. – 2003. – № 1. – С. – 67-70.

Карпенко О. Г. Професійна підготовка соціальних працівників в умовах університетської освіти: науково-методичний та організаційно-технологічний аспекти : Монографія / О. Г. Карпенко ; [за ред. С. Я. Харченко]. – Дрогобич : Коло, 2007. – 374 с.

Основы социальной работы: учеб. / Отв. ред. П.Д. Павленок. -2-е изд., испр. и доп. - М., 2001. - 395 с.

Соціальна робота в Україні: навч. посіб. / І. Д. Звєрєва, О. В. Безпалько, С. Я. Марченко та ін. – К. : ДЦССМ, 2004. – 256 с.

Трубавіна І. М. Соціально-педагогічна робота з неблагополучною сім’єю: навч. посіб. / І. М . Трубавіна. – К.: ДЦССМ, 2002. – 132 с.

Опубліковано
2017-01-10
Номер
Розділ
Соціальна робота та соціальна педагогіка